• Nieuws

Wereld dierenartsen dag - Dierenartsen essentieel deel van gezondheidszorg

Vandaag is het wereld dierenartsen dag. Een dag dat we onszelf op de schouder mogen kloppen en mogen erkennen dat we niet slecht bezig zijn.

Elke dag geven jullie en collega dierenartsen het beste van zichzelf. En of je nu in de gezelschapsdieren- of nutsdierensector zit of eerder betrokken bent bij wetenschappelijk onderzoek of overheid. Elk van ons draagt elke dag zijn steentje bij aan een betere, gezondere wereld. 

Regelmatig hoor je in het nieuws over de term "One Health", een term die verwijst naar het verweven zijn van diergeneeskunde en humane geneeskunde. Hier wordt gelukkig meer en meer de aandacht aan gespendeerd want dierenarsten verdienen hun plek in de gezondheidszorg zoals humane artsen. Zo ook kreeg collega Steven Van Gucht de SAVAB-award voor de professionele manier waarop hij de bevolking informeerde tijdens de COVID pandemie. 

Slechts enkele zaken waar dierenartsen goed in zijn: we zijn sterk opgeleid in de diagnose, opvolging, epidemiologie, controle en preventie van ziekten. We zijn onderlegd in het beheersen van antimicrobiële resistentie. Staan aan het front als het op voedselveiligheid aan komt. 

Dankzij onze sterke opleiding zijn we in staat om het overzicht tussen de verschillende diersoorten en de mens te behouden.

Wees vandaag trots op jezelf en geniet van je dag!

Bedankt!