• Nieuws

Gastrotomie: 43 sokken gevonden

 

 

 

 

Een Deense dog uit Portland, in de Amerikaanse staat Oregon is in één klap wereldberoemd, nadat dierenartsen 43,5 sokken aantroffen in zijn maag. Het incident dateert al van februari, maar raakte nu pas bekend nadat röntgenfoto's van de sokkendief ingezonden werden voor een ironische wedstrijd van dieren die de meest absurde dingen hebben ingeslikt.

 

 

 

 

Op röntgenfoto's was een "onbekende massa" te zien in de maag van de hond.

 

De drie jaar oude Deense dog werd in februari in allerijl naar het DoveLewis Emergency Animal Hospital in Portland gebracht, nadat hij volgens zijn baasjes begon te kokhalzen en te braken. De hond voelde zich de laatste tijd wel vaker ellendig, bevestigden ze, maar de oorzaak was onbekend.

Röntgenfoto's onthulden een "grote massa van vreemde materie" in de maag van het dier en tijdens een kijkoperatie werd algauw duidelijk wat het onderliggende probleem was.

Mysterie opgelost

Bijna drie uur later lagen er 43,5 sokken op tafel. Met de bizarre vondst was meteen ook het mysterie van de verdwijnende sokken in het gezin opgelost. Gelukkig hield de viervoeter geen blijvende letsels over aan zijn aparte snacks en mocht hij na een dagje observatie weer naar huis.

Derde plaats

Een woordvoerster van de dierenkliniek, Shawna Harch, verklaart dat het een van de vreemdste voorvallen was die ze ooit al hadden meegemaakt. En dit terwijl dierenartsen van dezelfde kliniek ooit ook een hond hebben geopereerd die houtlijm had ingeslikt.

Ondanks alles werd DoveLewis pas derde in de wedstrijd van tijdschrift Veterinary Practice News. Een kikker die meer dan 30 stenen had opgegeten en een hond die een satéestokje had ingeslikt, gingen met de eerste en tweede plaats aan de haal.

©hln.be