• Nieuws

De VDWE spreidt haar vleugels

De Vlaamse Diergeneeskundige Werkgroep Ethologie (VDWE) is reeds actief sinds 1995 en heeft als doel om haar leden zich te laten verdiepen in de kennis van normaal, pathologisch en ongewenst gedrag bij de huisdieren. Op deze manier zijn de leden extra geïnformeerd tijdens de eventuele behandeling van huisdieren met gedragsproblemen.

Jarenlang opereerde de VDWE onder de vleugels van SAVAB als een van haar actiefste werkgroepen. Er was echter hoe langer hoe meer een behoefte aan meer autonomie en zelfstandigheid bij het uitvoeren van haar activiteiten. Om deze reden heeft de VDWE nu haar eigen VZW opgericht, zodat ze volledig zelfstandig kunnen opereren.

SAVAB Flanders is trots op de werkgroep VDWE en is blij dat ze de afgelopen jaren een administratieve en financiële ruggesteun kon betekenen voor de werkgroep. Wij wensen de VDWE dan ook alle wind in de zeilen bij het verder uitvoeren van haar taken.

Op onze website zal de verwijzing naar de website van de VDWE blijven staan, zodat iedereen nog steeds makkelijk de ledenlijst van de VDWE terug vindt en kan doorverwijzen indien nodig.