• Agenda

Modulaire cursus dermatologie

Op 13 september 2016 gaat de modulaire cursus dermatologie van start. Per module wordt een relevant dermatologisch onderwerp uitvoerig besproken. De theorie wordt waar mogelijk ondersteund door casuïstieken. Doel is om informatie te geven over de achtergrond van verschillende aandoeningen, maar tevens praktische handvatten aan te reiken in het kader van de opwerking van de dermatologische patiënt en de uiteindelijke te volgen behandelingsmogelijkheden.
Module I: De essentiële basis! – Aan bod komen de anatomie en functies van de huid waarbij tevens aandacht wordt besteed aan de reactiemogelijkheden van de huid.
Module II: Allergie (Engelstalig) - Alle ins en outs van voedselallergie maar met name over atopische dermatitis.
Module III: Otitis externa – Over de anatomie van het oor, de verschillende aandoeningen die dermatitis van de pinnae kunnen veroorzaken, de protocollaire aanpak van otitis externa (inclusief het zogenaamde PPSP-systeem) en de diagnostiek en behandeling van microbiële infecties.
Module IV: Infectieuze aandoeningen (Engelstalig) – De meest voorkomende infectieuze en parasitaire aandoeningen komen aan bod waarbij wordt ingegaan op de verschillende behandelingsmogelijkheden, en waar relevant op de preventiemogelijkheden.
Module V: Bacteriële huidaandoeningen – Over de algemene klinische principes van bacteriële huidinfecties, zoals het herkennen van de laesies, de diagnostiek en therapie komen aan bod.
Module VI: Auto-immuunziekten en immuungemedieerde aandoeningen - Belangrijke auto-immuunziekten die uitgebreid behandeld zullen worden zijn de aandoeningen die vallen onder het pemphigus complex en bijvoorbeeld de lupus varianten.
Docenten
Dr. Yvette Schlotter & drs. Marieke van Damme, Dr. Tim Nuttall, dr. Annette van der Lee, drs. Chiara Noli, drs. Jacqueline Sinke & dr. Els Broens en drs. Margreet Vroom.
Data modulaire cursus
13 september, 11 oktober, 15 november, 13 december 2016, 24 januari en 14 februari 2017 | maximaal 40 deelnemers
Wilt u deelnemen aan intercollegiaal overleg?
Als onderdeel van deze modulaire wordt onder begeleiding van ICOVet intercollegiaal overleg gefaciliteerd. Deelname is optioneel, kosteloos en inclusief 7,5 accreditatiepunten. Kijk op de website voor meer informatie.