• Agenda

Evidensia Academy Belgium: cursus abdominale echografie 2

Cursus: Abdominale Echografie 2

 

Spreker : Sara Claerhoudt

Locatie : Hulsterheide

Data : donderdag 09/02/2023 – vrijdag 10/02/2023

Uren : Hele dag 09:30 – 18u

Prijs : 1800 excl. BTW

 

Tijdens deze tweedaagse cursus medische beeldvorming zullen zowel de basis van echografie als meer gevorderde echografie aan bod komen bij gezelschapsdieren. Naast de theorie ligt de nadruk vooral op het zelf oefenen van het echografisch onderzoek van het abdomen.

 

Tijdens de eerste dag wordt er gefocust op het praktisch uitvoeren van een degelijke abdominale echografie. Na een korte theoretische inleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe we nu juist gestandaardiseerd te werk moeten gaan om een abdominale echografie uit te voeren en vooral neits te missen, het bekijken van de normale structuren en enkele pathologische beelden te bespreken is het aan jullie om onder begeleiding in kleine groepen aan het werk te gaan gespreid over 3 volledig uitgeruste echografie stations.

 

Tijdens het praktisch deel worden de instellingen van het echoapparaat overlopen en hoe je het beste beeld uit jouw machine kan halen, vervolgens wordt toegespitst op een verbetring vna de techniek. (minimum baarmoeder, nieren, lever, prostaat, maagdarmstelsel, …). De orientatie en ligging van de organen worden ovelopen. Hoe beoordeel je de echogeniciteit, de doorlboeding? De verschillende soorten sonden worden overlopen. Wat is gain en diepte en wat doe je daar best mee, beginselen van spieren en pezen en gezwellen worden u ook meegegeven.

 

Breng een op voorhand geschoren, nuchter (min 6 u) dier mee.

 

DAG 1: Echografie basis + cases + oefenen op patiënten.

DAG 2:  Echografie advanced + cases + oefenen op patiënten. Inclusief: Fine Needle Aspiration (FNA): theorie (indicaties, techniek, … )

———————————————————————————————————

 

Alle onze lessen leggen de nadruk op de onmiddellijke bruikbaarheid en uitvoering in de praktijk. Onze  lessen en workshops zijn op maat van de groep en kunnen aangepast worden op het moment van de lessen

 

SAVAB-leden hebben 10 % korting. Bij deelname aan minimum 2 reeksen door eenzelfde praktijk, geniet u van 20 % korting.

Evidensia-leden hebben 20 % korting en voorrang om deel te nemen.

Voor iedereen geldt: ‘First come, first served!’

 

Inschrijven kan enkel via de website (www.bijscholing-dierenartsen.be)    

onbekend.png

of per email (academybelgium@bijscholing-dierenartsen.be ) met duidelijke vermelding van uw facturatie gegevens.

 

Voorlopig werken we niet met KMO/opleidingscheques!