• Agenda

Covetrus Academy - Workshop wondmanagement

OMSCHRIJVING

Heeft u regelmatig wonden bij u op de praktijk? Gaan die wonden af en toe een eigen leven leiden ondanks zorgvuldigebehandeling? Ziet u door het bos de bomen niet meer door het overvloedige assortiment aan wondproducten? Dan is deze workshop iets voor u. Tijdens deze workshop bespreken we de do’s en don’ts van de wondheling.

Doel? De wondheling zelf onder de loep nemen en de open wondbehandeling beter begrijpen. Daaruit voortvloeiend worden de verschillende therapietoepassingen besproken, gecorreleerd aan de huidige verbandmiddelen/wondverzorgingsproducten aanwezig op de diergeneeskundige en de humane markt.

Aan de hand van casuïstieken wordt de theorie op interactieve wijze toegepast. Complicaties tijdens de wondgenezing samen met het al dan niet gebruiken van antibioticatherapie zal uitvoerig aan bod komen. Nieuwe therapieën en geavanceerdere wondbehandelingtechnieken komen ter sprake.

Tijdens de cursus kan u ook bepaalde handelingen oefenen. Bijvoorbeeld het aan het aanleggen van specifieke verbanden, het plaatsen van een drain en het uitvoeren van een huid- transplant. Op het einde van de workshop is er tijd om aangebrachte probleem casuistieken van de cursisten in groep te bespreken.

Meer informatie over deze workshop via deze link