• Agenda

BOA: Cracking the rabbit code - Solutions for the Vet Team

Het konijn zit in de top 3 van meest gehouden huisdieren in België. Toch is de kennis over het correct houden van deze dieren beperkt en belanden veel konijnen bij de dierenarts door onwetendheid van de eigenaar.

In tegenstelling tot het stereotiepe beeld waarbij konijnen alleen in een klein hokje achteraan in de tuin zitten en blij lijken met enkel een wortel, zijn konijnen allesbehalve eenvoudige dieren. Als prooidieren laten ze amper merken wanneer ze zich niet goed voelen. Een konijn dat er plots ziek uitziet, is hierdoor vaak meteen een spoedgeval. Wat is essentiële informatie om mee te geven aan konijnen-eigenaren? En waar let je op als dierenarts-assistent wanneer een konijn wordt binnengebracht? Daarnaast zal er ook uitleg gegeven worden over herkennen van veel voorkomende aandoeningen en ouderdomskwalen.

Tijdens deze bijscholing overloopt dierenarts Dieter Everaert aan de hand van cases onder meer hoe je een klinisch onderzoek uitvoert bij een konijn, welke labo-analyses je best uitvoert in welke situatie, bespreekt hij de meest voorkomende spoedgevallen en geeft ook mee hoe je de konijnen in deze situatie kan stabiliseren, wat je zelf kan doen en wanneer je best een konijnkundig dierenarts inschakelt voor verdere zorgen.

Holiday Inn Gent Expo - Maaltekouter 3, 9051 Gent

EPB in aanvraag - 10% korting voor SAVAB leden

Inschrijven via website.