Eveline Capiau

Gezien 2016 het thema oftalmologie was, lag het in de lijn van de verwachtingen dat de nominaties wel eens in die richting konden gaan.

Snel bleek er dan ook iemand naar boven te drijven die eigenlijk bijna iedereen kent, en toch is dit een dierenarts zonder een FB pagina, geen linkedin pagina, geen instagram profiel, geen website, geen alfabet voor noch achter haar naam. Je moet het maar doen.

Mijn vriend Google heeft mij dus niet kunnen helpen, helaas.

Wat ik wel wist te weten te komen van deze dierenarts is dat ze (inderdaad een ze) is afgestudeerd in 1981, en dat is langer geleden dan men zou denken als men op dit ogenblik kijkt met welke energie ze haar vak blijft uitoefenen.

Ze is na haar afstuderen haar licht gaan opsteken bij Peter Bedford in de UK en heeft zich dan genesteld aan de faculteit te Gent, later Merelbeke.

Daar heb ik haar leren kennen in 1983, toen ik op "eerste doc" zat, ze had toen best wel de grootste consultatieruimte op het Casinoplein, maar ik denk dat dit was omdat haar ruimte ook de prep ruimte was voor de operatiepatiënten.

Ze is altijd positief, altijd vriendelijk en vol energie: ook dit moet je maar doen..

Zij heeft ook eigenlijk bijna iedereen die hier rondloopt kennis op vlak van oftalmologie bijgebracht, en als dat geen prijs verdient, dan weet ik het niet.

Het is haar passie voor het vak, haar inzet, haar kennis en haar bescheidenheid die er voor hebben dat ze vanavond een tikkeltje minder bescheiden mag zijn, want deze prijs is dubbel en dik verdiend.