Nieuwsbrief mei '21
 
  SAVAB-Flanders vzw  
 
 

Beste collega,

hier is onze nieuwsbrief weer, vol met interessante items die je mogelijk gemist hebt. Lees even bij en je bent weer helemaal up-to-date.

BNP Paribas lanceert Visa Debit, mogelijk gevolgen voor jouw transactiekosten

BNP Paribas zal in de loop van 2021 haar debetkaarten waar nu zowel Bancontact als Maestro vervangen door kaarten waar Bancontact en Visa Debit op staat.

Visa Debit is net zoals Maestro een debit betaalmethode. Dit wil zeggen dat bij de klant het bedrag ook meteen van zijn/haar rekening zal gaan. Afhankelijk van je payment provider (Worldline, CCV, Ingenico, ...) zal het gebruiken van deze kaart echter afgerekend worden als Bancontact of als Visa kredietkaart.

In het geval van Bancontact zal dit weinig effect hebben op de transactiekost. In het geval dat de afrekening gebeurt als visa kredietkaart, kan het echter zijn dat deze transactie meer kost. Vaak wordt voor kredietkaarten immers een bepaald percentage van het betaalde bedrag genomen als transactiekost, terwijl een Bancontact- of Maestrotransactie vaak slechts tussen de 12 en 17 cent per transactie kosten.

De transactiekosten van een operatie van €300 die betaald wordt met een Bancontact-Visa Debit-betaalkaart zullen dus afhanken van de payment provider.

  • Beschouwt de Payment provider deze betaling als Bancontact, dan zal dit slechts 12-17 cent kosten
  • Beschouwt de Payment provider deze betaling als Visa (kredietkaart), en wordt deze aan bvb 1% aangerekend, dan betaal je voor deze transactie maar liefst €3

Op maandbasis kan dit dus een serieus verschil opleveren. 

Nakijken is dus de boodschap, om niet voor verrassingen te komen staan! Iedere praktijk heeft vaak een ander contract, andere leverancier en andere hoeveelheid transacties, dus het is best dat jullie zelf even contact opnemen met je payment provider!

{puppytrade}

{Enquete}

{webinar}

{anesthesie}

{checkjechip}

{nutrition}

Bijscholingen met SAVAB-korting

Hieronder nog enkele nakende bijscholingen met SAVAB korting. Alle info in onze agenda.

VetPD:

  • Panel Discussion - Senior dental care - periodontal disease & systemic impact - 3/6/21
  • Panel Discussion - Shock - Approaches to diagnosis & treatment - 17/6/21

Evidensia Academy:

  • Tandheelkunde bij konijn en knaagdier - 4/6/21