2024 staat voor de deur - wat zal dat jaar ons brengen?
 
  SAVAB-Flanders vzw  
 
 

Ons beroep evolueert sneller dan ooit tevoren. Er zijn nieuwe uitdagingen en opportuniteiten door nieuwe technologieën, het verwachtingspatroon van de klanten veranderde sterk en de permanente strijd voor een goeie work-life balance zorgden ervoor dat er zich een nieuw dierenartsenlandschap ontwikkelde.

Hoewel dit voor iedereen anders ingevuld zal worden, zijn we ervan overtuigd dat we deze nieuwe dynamiek moeten omarmen. SAVAB staat voor een enthousiaste, constructieve toekomstgerichte visie op ons beroep en we geven dus reeds enkele bedenkingen mee:

Bekijk de digitale transformatie als iets positiefs

De digitale revolutie is niet iets wat gaat komen, ze is er al! Van telemedicine tot AI-gestuurde diagnostiek. Deze technieken brengen nieuwe dienstverleningen mee en kunnen ook positief onthaald worden.
Ze kunnen onze patiëntenzorg verhogen, de communicatie met de klanten verbeteren en praktijken, zelfs de kleinste, naar een hoger niveau tillen.
Vergeet onze ‘beperkingen’ en snuister eens rond in de wereld van de innovatie.

Ons mentale welzijn

Binnen ons beroep is de druk vaak hoog, te veel stress, burn-out en compassion fatigue zijn de grote boosdoeners binnen ons beroep. Maar wees er zeker van dat wij hier niet alleen mee kampen. Misschien moeten we eens naar andere beroepen in de zorg kijken, eens de koppen bij elkaar steken en kijken hoe we onze mentale gezondheid kunnen bewaken. 
Hoe kunnen we als beroepsgroep hier blijven aan werken en vooral zorgen voor elkaar concreet maken?

Maak van je bijscholingen leuke events

Diergeneeskundige wetenschappelijke kennis gaat als een pijl de hoogte in. Iets om fier op te zijn. 
Om bij te blijven in ons snel evoluerende wereld is investeren in bijscholingen dé manier om bij te blijven bij de nieuwste onderzoeksmethodes, je klinische skills bij te schaven en een zo breed mogelijke kijk op ons mooie beroep te blijven behouden. 

SAVAB-Flanders staat al vele jaren bekend om zijn congres, voorjaarsmeetings en najaarsmeeting.
Naast het online aanbod via een compleet pakket bij Vetlexicon en maar liefst 40% korting bij Online Veterinary Training zijn we nu ook fier om ons online platform voor te stellen, waar je in de toekomst meer en meer lezingen zal vinden, dus volg zeker onze website en Facebook-pagina.

Heb je je lidmaatschap nog niet hernieuwd? Dan is dit nu de uitgelezen kans. Je haalt nu immers het maximale uit je lidmaatschap. Alles gaat vlot via onze website en met enkele klikken ben je weer in orde voor een heel jaar.

Vanwege het SAVAB-bestuur wensen we jou een schitterend eindejaar toe, met veel gezelligheid en warmte.
We zien er nu al naar uit om je tegen te komen op een van onze volgende activiteiten zodat we samen met veel plezier een spetterend jaar kunnen maken van 2024!