Optimalisatie van de behandeling van schildkliertumoren bij de hond
 
  SAVAB-Flanders vzw  
 
 

Aan de universitaire dierenkliniek te Merelbeke, Vakgroep Kleine Huisdieren, is een onderzoek lopende naar ‘Optimalisatie van de behandeling van schildkliertumoren bij de hond’. 

Het onderzoek bestaat uit twee losstaande onderzoeksdelen waarbij elke hond met een schildkliertumor aan één van beide kan deelnemen. In het eerste onderzoeksdeel wordt onderzocht of een medicamenteuze behandeling het verschil kan maken voor die honden waar chirurgie en/of radioactief jood therapie niet mogelijk zijn. Gelijktijdig tracht men in het tweede onderzoeksdeel de effectiviteit en de veiligheid omtrent radioactief jood therapie zowel voor de hond als de omgeving te optimaliseren. Ook honden, die een ideale kandidaat zijn voor chirurgie, kunnen vóór hun geplande chirurgie deelnemen aan dit onderzoeksdeel.

Het algemeen doel van de studie is om te voorzien in een maximale levenskwaliteit en levensduur voor elke hond met een schildkliertumor met behulp van de meest optimale behandeling! In geval van interesse in het onderzoek en/of bij aanbieden van dergelijke patiënt op uw praktijk, aarzel dan niet om te mailen naar schildklier.khd@ugent.be

Neem gerust reeds een kijkje op www.ugent.be/di/khd/nl/onderzoek/schildklierkankerhond.html voor meer informatie.

Alvast bedankt voor uw interesse en doorverwijs!