Let's talk Obesity - 27 november
 
  SAVAB-Flanders vzw  
 
 

Let’s talk obesity! – een praktische training voor geïndividualiseerd gewichtsverlies

Onze huisdierpopulatie wordt alsmaar dikker, terwijl hun gezondheid en welzijn daalt. Wist je dat een hond met obesitas tot 2,5 jaar minder lang leeft dan zijn gezonde soortgenoten? Dat ze significant minder gaan manken als ze slechts 6% gewicht verliezen? En dat katten van diabetes kunnen genezen worden als we de extra kilo’s aanpakken?

Waarom is het dan zo moeilijk om onze klanten te motiveren om een gewichtsverliesprogramma vol te houden? Slechts 1 op 4 katten en honden bereiken langdurig hun optimaal gewicht, 75% van de dieren rond zo’n afvalronde niét succesvol af.

Tijdens deze training delen Camila, resident diervoeding aan de faculteit diergeneeskunde en Nele, wetenschappelijk adviseur bij Royal Canin, valkuilen, tips en cases om de katten en honden in ook jouw praktijk op een gezond gewicht te krijgen én te houden.

We beloven je een praktische namiddag, vol voorbeelden, wetenschappelijk onderzoek en handige tools om het gesprek rond gezond gewicht op te starten met resultaat. Let’s talk obesity!

Exclusief voor SAVAB-leden! Assistenten van SAVAB-leden ook welkom! Inschrijven gebeurt via onze website en is GRATIS!