• Nieuws

Wilde kat, straatkat of huiskat? De juiste keuze voor elke kat.

Hoewel ze allen tot dezelfde soort behoren maken we toch een onderscheid tussen wilde katten, straatkatten en huiskatten. Hun ervaringen op jonge leeftijd en hun genetica zorgen voor een verschillende reactie nabij mensen.


Bron afbeelding: icatcare.org

Niet elke kat is gebaat met een intensieve interactie met mensen. Om hieraan tegemoet te komen heeft International Cat Care verschillende documenten gemaakt om mensen te helpen die regelmatig voor dergelijke beslissing komen te staan.

De juiste keuze voor elke kat!

Op de website van icatcare kan je 3 nuttige documenten terugvinden die je helpen te begrijpen hoe je deze katten juist indeelt en hoe je ervoor zorgt dat de juiste beslissing voor elke kat genomen wordt.

Managing cat populations

In eenvoudige taal wordt hier uitgelegd waarom er paal en perk gesteld moet worden aan vrij zwervende katten om de populatie te beheersen. Ook wordt er tijd genomen om de interactie tussen de verschillende betrokken partijen te benadrukken.
Lees er hier over.

Outcomes for kittens born to free-roaming unowned cats

Een moeilijk onderwerp, waarbij de lange termijn resultaten wetenschappelijk gezien nog niet helemaal doorgrond zijn. Toch probeert dit document je te helpen bij het maken van de juiste keuze naargelang de omstandigheden van het kitten.
Lees er hier over.

Identifying solutions for 'inbetweener' cats

Hoe hard sommige organisaties voor bepaalde katten ook hun best doen, toch slagen deze katten er niet in om een nieuwe eigenaar te vinden. Deze 'inbetweener' cats leven met chronische angst en frustratie in een standaard huisdier omgeving. Hoe los je dit het beste op?
Dat lees je hier.