• Nieuws

Purina lanceert eerste en enige allergeen-reducerende kattenvoeding

Purina introduceert Pro Plan® LiveClear®, het eerste en enige kattenvoer dat allergenen op kattenhaar en huidschilfers vermindert. Het is een revolutionaire nieuwe voeding, het resultaat van meer dan tien jaar onderzoek door Purina om een veilige, effectieve en katvriendelijke manier te vinden om een probleem aan te pakken dat veel kattenhuishoudens over de hele wereld treft.

1 op 5 mensen wereldwijd is allergisch voor katten. Dit probleem werd een persoonlijke zoektocht voor Dr. Ebenezer Satyaraj, immunoloog en directeur moleculaire voeding bij Purina. De meeste mensen geloven dat hun overgevoeligheid aan katten komt door het haar van de kat. De realiteit is dat het de proteïnen zijn die aanwezig zijn op het haar van de kat, en deze proteïnen komen van het speeksel van de kat. Als katten zich wassen worden deze proteïnen overgebracht van hun speeksel op het haar.

Een bijzonder belangrijk proteïne is dat met de naam Fel d1. 95% van de mensen die overgevoelig zijn voor katten reageren op dit specifieke proteïne. Fel d1 wordt door alle katten geproduceerd ongeacht de leeftijd, het geslacht, de lengte van de haren van de vacht of het lichaamsgewicht. Purina introduceerde een specifiek ei-proteïne in de voeding dat met Fel d1 zou kunnen binden en op die manier Fel d1 neutraliseren in het speeksel van de kat.

De resultaten waren verbluffend. In een baanbrekende studie van 10 weken bij 105 katten zag men een gemiddelde daling van 47% van de hoeveelheid actieve Fel d1 in het kattenhaar na maar liefst drie weken dagelijks voeden. Dit vertaalt zich in een aanzienlijke vermindering van het allergeen in de omgeving.

Purina Pro Plan® LiveClear® is het hoogtepunt van 10 jaar onderzoek en het eerste en enige kattenvoer waarvan is aangetoond dat het de allergieën aan kattenhaar vermindert.  Het is niet bedoeld ter vervanging van andere strategieën, maar om een andere maatregel toe te voegen om allergenen bij gezinnen met katten te verminderen.

Bronnen:

https://www.youtube.com/watch?v=rzoOqvjx6Po

https://youtu.be/fijMNy4NuAs

https://www.purina.nl/proplan/liveclear