• Nieuws

Project rond Brachycephalen

Samen met FECAVA start Emma Milne een project om awareness te creëren rond de brachycephelenproblematiek.

Tijdens de coronapandemie zijn er veel pups verkocht en nog steeds blijken de Franse Bulldogs en Mopshonden zeer populair. Hoewel deze rassen een zeer aangenaam karakter hebben, zien dierenartsen dagdagelijks in hun praktijk de zware tol van extreme breeding. De lijst met aandoeningen is zeer lang en de kostprijs voor een eventuele therapie loopt sterk op.

Emma Milne is een dierenartse van opleiding, die uit de praktijk gestapt is omdat ze het gevoel had enkel erfelijke, aangeboren aandoeningen te moeten behandelen. Vaak waren deze problemen gebonden aan bepaalde rassen en de problematiek werd enkel erger met de tijd. Sinds ze uit de praktijk gestapt is, geeft ze lezingen en schrijft ze columns en boeken over deze problematiek.

Het laatste project is een video die wereldwijd verspreid moet worden.

Deze video bevat zowel beelden als woorden van de BOAS problematiek. De woorden gaan afkomstig zijn van dierenartsen en dierenartsassistenten wereldwijd. 

Wil je meewerken aan dit project? Contacteer dan Ann Criel. Zij zal je verder helpen zodat je exact weet wat je kan doen.