• Nieuws

Overleg met overheid: Vetconsult

Het gebruiken van een voorschrift in eigen naam

Iedereen kent het wel, je bent een bepaalde medicatie vergeten te bestellen bij je groothandel, en wil dit vlug bij de lokale apotheek verkrijgen. De correcte manier om dit te doen is werken met een bestelbon. Het FAGG wijst dierenartsen erop dat het gebruiken van een voorschrift, en dan bij de gebruiker je eigen naam invullen, niet toegestaan is.

Communicatie met lokale controle-eenheden van het FAVV

Af en toe worden wij aangesproken door dierenartsen die ondervinden dat er na een aangifte van niet-correct geïmporteerde huisdieren bij de lokale controle eenheid (LCE) van het FAVV niet steeds op een correcte manier gereageerd wordt, laat staan duidelijke feedback na een aangifte.

SAVAB heeft dit aangekaart bij het FAVV en zij gaan hier nu bij elk overleg aandacht aan spenderen. SAVAB heeft reeds sinds 2018 een online formulier aangemaakt om het jullie als dierenarts makkelijker te maken wanneer je na zo'n aangifte in aanvaring zou komen met jouw LCE. Op deze manier verzamelen wij de klachten en kunnen wij deze (anoniem!) doorspelen aan het FAVV. 

Je kan de link naar dit formulier terugvinden in onze Facebookgroep bij "aankondigingen" maar we geven de link hier toch ook even mee: klik hier.

Het FAVV wijst nogmaals op verplichte aangifte bij verdenking van SARS-Cov-2 bij dieren.

Hoewel de overdracht van het SARS-CoV-2 hoofdzakelijk plaatsvindt tussen mensen onderling en er sinds het begin van de pandemie slechts één kat in België werd gediagnosticeerd met dit virus, is toch enige waakzaamheid geboden, voornamelijk dan bij bepaalde dieren die gevoeliger zijn voor het virus (katten en marterachtigen o.a. fret, nerts).

Verdenk jij dus een huisdier van SARS-Cov-2? Vergeet dan zeker niet om een aangifte in te dienen. Alle info kan je hier terugvinden.