• Nieuws

Overgangsperiode voor gebruik van voorschriften - Europese Verordening 2019/6

Op 21/9 hebben we jullie via de cursieve tekst hieronder geïnformeerd over de impact van de Europese Verordening 2019/6 op de voorschriften.

Vanaf 28 januari 2022 zal het niet langer mogelijk zijn om het voorschrift voor niet-voedselproducerende dieren te gebruiken. Je zal op dat moment moeten overstappen op het voorschrift met drieluik (voor voedselproducerende dieren) zoals dat nu reeds courant bij onze collega's van de grote huisdieren gebeurt. 


Reden is dat de voorschriften ook de identificatie van het te behandelen dier en de actieve substantie op het voorschrift moeten vermelden, zoals reeds van toepassing op de voorschriften voor voedselproducerende dieren.


We kregen nu van de overheid de bevestiging dat er gedurende 6 maanden, en dit vanaf 28/1/2022, een transitieperiode geldt, waar je nog verder mag werken met de vertrouwde voorschriften voor niet-voedselproducerende dieren (2-luik), op voorwaarde dat je de vermeldingen toevoegt die sowieso wettelijk noodzakelijk zijn, zijnde identificatie van het dier en het actief bestanddeel

Nog nieuwsgierig naar alle info die meegegeven werd tijdens de FAGG webinar van 22/10/2021? Je kan deze webinar hier opnieuw bekijken.  

Heb je echter nog nieuwe voorschriften nodig vòòr januari '22, bestel dan best het type "voorschrift algemeen" (3-luik), of koop een zeer beperkt aantal.  

Er is immers een Europees model van het voorschrift in de maak, dus het algemene advies om beperkt te bestellen geldt ook voor het voorschrift voor voedselproducerende dieren. Van het Europees model van het voorschrift is men momenteel nog niet zeker wanneer dit zal verschijnen, en de kans bestaat dat er ook een electronisch voorschrift komt.

Hier nog even alle info die noodzakelijk op het voorschrift moet staan: