• Nieuws

Handige materialen omtrent voeding via WSAVA's Global Nutrition Committee

Dierenvoeding speelt een belangrijke rol in de gezondheid van onze huisdieren. Vaak zien eigenaars door de bos de bomen niet meer staan en zoeken ze hun weg via allerlei kanalen waar vaak weinig wetenschappelijk onderbouwde informatie verspreid wordt. 

Om dierenartsen te helpen in een vlotte communicatie van hun kennis heeft de Global Nutrition Committee van WSAVA 2 tools gepubliceerd. 

De eerste gratis tool geeft een soort van handleiding weer die eigenaars helpt bij het selecteren van kwaliteitsvolle voeding voor hun huisdier. Veel eigenaars gaan enkel naar de ingrediëntenlijst kijken van een verpakking dierenvoeding, terwijl deze niets zegt over de kwaliteit van de voeding, noch of een gekwalificeerde voedingsdeskundige betrokken was bij de samenstelling van de voeding. Je kan deze handleiding hier terugvinden.

Een tweede gratis tool geeft aan de hand van een infographic weer welke risico's rauwe voeding met zich mee kunnen brengen. De steeds populairder wordende trend van rauwe voeding brengt uiteraard risico's met zich mee. En hoewel dierenartsen zich bewust zijn van deze risico's helpt deze infographic toch om de boodschap over te brengen bij onze klanten. Je kan de infographic hier terugvinden.