Lentemeeting wordt najaarsmeeting

What's next doc? werd uitgesteld omwille van coronamaatregelen

What's Next doc? werd uitgesteld omwille van de coronamaatregelen. Eerder werd de datum van 28 mei 2020 vastgelegd, maar omdat het samenkomen van meerdere personen tegen de huidige richtlijnen is, werd de datum dus verschoven naar 10 december 2020.

Wat met uw inschrijving?

Indien u reeds ingeschreven heeft, blijft dit uiteraard geldig
Voor diegenen die niet kunnen komen op de 10 december 2020, verzoeken we om een e-mail te sturen met al uw relevante gegevens (naam van inschrijving, rekeningnummer, betaald bedrag) aan boekhouding@savab.be om de terugbetaling te kunnen uitvoeren (indien gewenst).

En wat in afwachting?

Omdat wij beseffen dat de huidige omstandigheden voor veel mensen een mate van stress en angst voor het coronavirus (of andere oorzaken) veroorzaakt, bieden wij u graag de mogelijkheid om dit aan te pakken. Prof. Van Hoof heeft een interventietool ontwikkeld, die gratis on-line wordt aangeboden. Door deze tool te gebruiken zal ongeveer 85% van de deelnemers voldoende stressreductie ondervinden om het probleem aan te pakken. Een 15% zal beter verwezen worden naar uw huisarts.

U kunt de interventietool vinden op www.iedereenOK.be; dit is een hulpmiddel en geen therapie, dus volg de instructies en waarschuwingen die vermeld worden. 
Indien er toch grotere problemen blijken te zijn, en uw huisarts raadt aan om een psycholoog te raadplegen, kunnen we het Huis voor Veerkracht aanbevelen. Een samenwerking tussen psychologen verspreid over Vlaanderen, waar Prof. Van Hoof de wetenschappelijke visie ontwikkelde. Voor meer informatie info@huisvoorveerkracht.be of telefoonnummer 016/202327. 

What's Next Doc?

SAVAB-Flanders nodigt graag alle dierenartsen uit op het vervolg van de "What's up, Doc?" enquête.

Dat de mentale gezondheid bij dierenartsen onder druk staat, kan je regelmatig lezen op binnen-en buitenlandse fora en in publicaties. Hoe gaat het nu echt met de Vlaamse dierenarts? Met de What's up, Doc? enquête nam SAVAB-Flanders het voortouw en liet een studie uitvoeren naar de mentale gezondheid binnen het dierenartskorps. De cijfers werden gepubliceerd op onze nieuwsjaarsreceptie van 12 januari 2019.

Onze najaarsmeeting breit hier op verder; het vervolg dus op "What’s Up, Doc?" heet dan ook "What's next, Doc?" over de mentale gezondheid in de diergeneeskunde. Tijdens de interessante lezing zal je alarmsignalen leren kennen en ook weten wat ermee aan te vangen.

Deze activiteit is er voor dierenartsen en assistenten.

Spreker(s): Prof. Elke Van Hoof, Huis voor Veerkracht.


Praktische informatie

Datum & locatie

Prijs

Inschrijven en betalen voor deze activiteit is enkel mogelijk via onze site. Onderaan deze pagina kan je jezelf inschrijven.

Well-being

Wat is er beter na een lezing over burn-out als zichzelf eens goed verwennen? Op 5 minuten afstand ligt Waer Waters, (Rodenberg 21, 1702 Dilbeek). Een zeer uitgebreid modern wellness centrum, met meerdere zwembaden, sauna’s, jacuzzi’s,….. voor een volledige ontspanning.

Na de lezingen een perfecte plaats om te relaxen in een mooie omgeving. Ideaal voor teambuilding!

Wat is hiervoor vereist:


Lawaai is taboe: er is een absolute stiltezone én een fluisterzone. Een serene wellness etiquette wordt dus wel gevraagd…

Prijzen ter plaatse apart te betalen: €39 tot 23u.

Deze en meer info op www.waerwaters.com.


Inschrijven

    Gelieve in te loggen indien u een actief lid bent