Sprekers

Tim Bosmans, DVM, PhD

Tim Bosmans studeerde af als dierenarts aan de universiteit Gent in 2002. Hij werkte 1 jaar in private praktijken om daarna terug te keren naar de Faculteit Diergeneeskunde van de UGent om te werken als anesthesist aan de Vakgroep Kleine Huisdieren. Hij deed een doctoraatsstudie over “Multimodal intra- and postoperative analgesia in dogs undergoing stifle surgery” en volgde een residentie programma in Veterinary Anaesthesia and Analgesia (ECVAA). Momenteel is hij kliniekverantwoordelijke en onderwijsbegeleider van de anesthesie afdeling van de Vakgroep Kleine Huisdieren. Hij is betrokken in onderzoek aan de Faculteit Diergeneeskunde en is co-promotor van een doctoraatsonderzoek aan de anesthesieafdeling. Hij publiceerde meerdere artikels en is reviewer voor peer-reviewed journals en is spreker op verschillende nationale en internationale conferenties.

Anthony Godfroid

Master in de Rechten Universiteit Antwerpen, 2010: 5 x grote onderscheiding; LL.M International Competition Law & Policy, University of Glasgow, magna cum laude, 2010. Meester Godfroid is gespecialiseerd in dierenwelzijnsrecht in de meest brede zin van het woord en vast auteur voor de "Juristenkrant". Hij is vooral fier op verschillende zaken waarbij grootschalige hondenimporteurs veroordeeld werden en de afschaffing van tijdelijke slachtvloeren en religieuze thuisslachtingen in Vlaanderen en Wallonië.

Michiel Mottet, psycholoog

Michiel Mottet studeerde af in 2018 als arbeids-, organisatie- en gezondheidspsycholoog aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, Nederland. Hij heeft speciale interesses in de aspecten motivatie, werk-privé balans, burn-out, organisatiecultuur en leiderschap. Voor zijn masterthesis heeft hij onderzoek gedaan naar de aantrekkelijkheid van verschillende organisatieculturen en leiderschapsstijlen voor millennials. Momenteel is hij, samen met zijn vader, medeoprichter en zaakvoerder van Vera Icon, een bedrijf gespecialiseerd in Veterinary Medical Affairs die zijn diensten aanbiedt aan verscheidene farmaceutische bedrijven in de diergeneeskundige sector. Hiernaast ontwikkelen zij hun eigen vakgerelateerde magazines waarin zij de kloof proberen te overbruggen tussen de practicus en de berg wetenschappelijke informatie.

Stijn Niessen, DVM, PhD, DECVIM, PGCertVetEd, FHEA, MRCVS 

Stijn graduated from Ghent University, Belgium, followed by an internship at Glasgow University and a residency at the Royal Veterinary College (RVC), becoming a Diplomate of the European College of Veterinary Internal Medicine. A PhD in diabetes mellitus, quality of life assessment and gene therapy followed. He then ensued on a faculty career at the RVC, being active in referral clinics, teaching and research, ultimately becoming Professor of Internal Medicine, as well as one of the Clinical Referral Directors. Stijn is Director of the VetCT Telemedicine Hospital, providing innovative ways of supporting, mentoring and developing practitioners.